Tuňákové hamburgry (objem)
- 1 plechovka tuňáka
- 2 vajíčka
- 4 plátky eidamu 30%
- 4 housky (bílé,tmavé)
- strouhanku
- zeleninu
- pepř
- kečup
1 ) do misky dáme obsah plechovky tuňáka bez oleje či vlastní šťávy 2 ) přidáme 2 celé vajíčka 3 ) popepříme a vidličkou rozhněteme na hmotu 4 ) k vytvoření hustější hmoty přisypeme trošku strouhanky 5 ) rozložíme na pánev - Bez oleje !!! 6 ) smažíme do zlatova
Pečená vepřová kýta s bramborem (objem)
- 1kg vepřového masa
- gyros (koření)
- pepř
- trochu oleje a vody (od oka)
- sůl
- 500g brambor
1 ) Maso umyjeme a odřežeme tuk a blány 2 ) naporcujeme na plátky 3 ) do hrníčku dáme trošku oleje a vody,lžičku gyros koření,sůl,trochu pepře a zamícháme.(marináda) 4 ) do skleněné mísy nebo pekáče nalijeme na dno vrstvičku marinády 5 ) vedle sebe naskládáme 7-8 kusů masa a polijeme marinádou 6 ) vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 60-80min. na 180°C. 7 ) podlijeme vodou pokud marináda došla
Domácí polévka bez tuku (dieta)
- čerstvé houby (žampiony,hlívy apod.)
- cibule
- bílý jogurt nebo zákys.smetana
- hladká mouka
- vejce
- olej
- Na rostliném oleji osmažte 2 cibule.Přidejte na drobno nakrájený houby a poduste je.Nalejte smetanu nebo jogurt smíchaný strochou hladké mouky.Celé míchejte do zhoustnutí.Na hotovou masu nalejte dle chuti bud celá vejce nebo vaječný bílek(ze dvou vajec) a celé zapečte v troubě.Hotové jídlo ozdobte zelenou petrželkou nebo pažitkou.Hotový puding podávejte s uvařenými bramborami nebo celozrným chlebem.
Pečená rýže s jablky (dieta)
- 80g rýže (natural)
- 150ml mléka
- 150g jablek
- 15g másla
- tekuté nekalorické sladidlo,skořice
- Do zapékací mísy vložíme propláchnutou rýži a nakrájená jablka.Přidáme nekalorické sladidlo.A vše zalijeme mlékem.Nahoru dáme kousek másla a zapečeme v troubě.Pečeme rýži podáváme sypanou skořicí.
Mexická tortilla
- 1/2 šálku barbecue omáčky
- 1 tortilla
- 1/4 šálky nakrájených rajčat,chilli papričky,cibule
- 3/4 šálku předvařeného kuřete
- 2 lžíce nakrájeného porku
- 1 lžička nasekaného koriandru
- 3 lžíce nízkotučné mozarelly
- Tortillu potřete barbecue omáčkou.Navrch dejte rajčata,chilli papričky,cibuli,kuře,porek,koriandr a mozarellu.Složte nebo nechte zapéct jako pizzu.Pečeme 6min. V troubě na 200°C.Stačí na 1 porci.
Těstoviny s vejci a houbami (objem)
- 150g těstovin
- 6 bílků + 1 celé vejce
-sušené houby
- trochu olivového oleje ( 6g )
- 1 šalotka
- sůl,pepř
- kmín
- Na olivovém oleji osmahneme šalotku ( na drobno ).Přidáme houby,které jsme namáčeli ve vodě ( 10min. ),a těstoviny ( vařené ).Asi 1min. restujeme,poté přidáme vejce.Osolíme,opepříme a přidáme kmín.PODÁVÁME.
Kuřecí maso po čínsku,brambor vařený (dieta)
- 90g kuřecího masa
- 10g olivového oleje
- 10g cibule
- 30g zeleninového leča
- 50g Porku
- 20g celeru
- 50g hlávkového zelí
- 10g solamylu
- 170g brambo
- sůl,pepř,vegeta
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cinuli a přidáme kuřecí maso.Poté přidáme nastrouhaný celer,nakrájený porek,hlávkové zelí,zeleninové lečo a dusíme.Nakonec přidáme solamyl,zlehka promícháme a dusíme.PODÁVÁME.
Vepřové chilli nudličky s těstovinami (objem)
- vepřové maso (libové)
- sůl,pepř
- chilli (pálivá,sladká omáčka)
- sojová omáčka
- voda 200-250ml
- barevné těstoviny
olivový olej (polévková lžíce)
- Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Na pánev dáme olivový olej a smažíme maso.Asi po 3-5min. přidáme sůl a pepř (podle chuti).Poté přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku (sladká).Necháme dusit.Asi po 5min. přidáme tak 200ml vody a dusíme dalších 3.5min.Poté poddáváme s těstovinami.
Steaky pro kulturisty
- kuřecí nebo krůtí stehení či prsní řízky
- koření (grilovací,barbecue,steakové,bylinky apod.)
- Nakrájet maso na tenké plátky (v přenosné horkovzdušné troubě celá příprava 15min. (3-4min rozehřátí trouby,+10-12min.tepelné úpravy na 200-225°C.)
- dochutit až na talíři !!!
Sladká snídaně (dieta-objem)
- 10g ovesných vloček (namočit v trošce vody)
- 2g bílky (ušlehat sníh)
- 5g práškového proteinu3 tabletky umělého sladidla (rozmačkat)-(nebo cukr)
- Vše smícháme a hodíme na suchou teflonovou pánev.Těsto po ní rozetřeme a pomalu pečeme.Když se těsto začne kroutit,dá se lehce rukou obrátit a dopéct.
Tvarohový puding (dieta)
- 1 balík piškotů
- jahodový a vanilkový puding
- odtučněné mléko
- odtučněný tvaroh
- umělé sladidlo
- sušené rozinky
- čerstvé jahody
- 1 banán
- (čokoláda nebo šlehačka)
- Do misky vložte piškoty.Na ně dejte vrstvu jahodového pudingu a vrstvu čerstvých jahod.Překryjte tvarohem dochuceným umělým sladidlem,rozinkami a citronovou štávou.Položte další vrstvu piškotů,na ně dejte vrstvu vanilkového pudingu a pokrájený banán.Ozdobte šlehačkou,strouhanou čokoládou nebo posekanými ořechy.
Kuřecí plátek s rýží a zeleninou (objem-dieta) (1 porce)
- 150 - 200g prsního řízku
- pytlík rýže ( basmati,parboiled )
- sůl,pepř,sušené bylinky (kterékoliv)
- zelenina ( hrášek,paprika,rajče,okurka,cibule )
- olivový olej
- Kuřecí maso naklepeme a nasolíme a opepříme,zakápneme oliv.olejem.Dáme smažit a posypeme bylinkama.Až je maso do zlatova cca po 5min. přidáme trochu vody a po zhruba půl minutě vyndáme a podáváme s rýží a zeleninou.(Rýži můžeme orestovat se zeleninou na panvi,nebo jen samotnou zeleninu s trochou oleje).
Tuňák s bylinkovou omáčkou
omáčka : - 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce bílého jogurtu
- pažitku
- sůl
- vše promícháme a necháme odležet.
tuňák : - 400g čerstvého tuňáka
- 1 lžíce polohrubé mouky
- olivový olej
- trochu citronové šťávy
- sůl,bílý pepř
- tuňáka pokapeme citonovou šťávou a necháme chvilku uležet,dále osolíme,opepříme,obalíme v mouce a na pánvi zprudka opečeme na olivovém oleji.Podáváme s bylinkovou omáčkou a brambory.
Snídaně:Indický snídaňový salát
- 1/2 lžičky ( 2g ) másla
- 2 lžíce ( 14g ) mandlí na plátky
- 2 středně velké,natenko nakrájené banány
- 4 lžíce ( 61g ) nízkotučného bílého jogurtu
- 3 lžíce ( 45g ) zakysané smetany light
- 1 lžíce ( 21g ) medu
- 1/8 lžičky ( 0,25g ) mletého kardamonu nebo 1/4 lžičky ( 0,6g ) mleté skořice
- rotpusťte máslo v malé teflonové pánvi při střední teplotě.Orestujte za stálého míchání mandle,dokud nebudou dozlatova,po dobu asi tří minut.Mezitím ve středně velké míse rozmíchejte banány s jogurtem a zakysanou smetanou,medem s kardamomem ( skořicí ).Přidejte mandle.Takto připravíte dvě porce pokrmu.
Extra koktejl pro růst svalové hmoty light
- 21g syrovátkového izolátu
- 1 šálek ( 149g ) mražených jahod
- 1/2 banánu
- 1 šálek ( 237ml ) odtučněného vanilkového sojového mléka obohaceného o vápník a vitamíny A a D
- 1/2 šálku ( 119ml ) pomerančového džusu,obohaceného o vápník a vitamíny C
- vše do jemna umixujeme.
1 dávka obsahuje :
Obsah živin
316 kcal
58g sacharidů
26g proteinů
0g tuku
6g vlákniny
Koktejl ,,Antioxidant Advantage,,
- 1 šálek ( 237ml ) odtučněného mléka
- 1/3 šálku ( 78ml ) džusu z révy
- 1 lžíce ( 15ml ) limetkové šťávy
- 1/2 šálku ( 115g ) čistého jogurtu
- 1/2 šálku ( 75g ) mražených jahod
- 1/4 šálku ( 37g ) mražených borůvek
- 5g kreatin monohydrátu
- 1 lžička ( 5ml )
- Vše dojemna umixujeme
1 dávka obsahuje :
Obsah živin
273 kcal
50g sacharidů
18g proteinu
2g tuku
3g vlákniny
Kuře v pomerančové omáčce s pistáciemi
- 8ks kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
- 4 lžíce ( 35g ) mouky
- sůl a pepř na dochucení
- 1 1/2 ( 355ml ) čerstvého pomerančového džusu
- 1/4 šálku ( 59ml ) bílého vína
- 1/4 šálku ( 59ml ) octa
- 1/2 šálku ( 119ml ) nasekané šalotky
- 2 lžíce ( 28g ) hnědého cukru
- 2 lžíce ( 30ml ) olivového oleje
- 2 lžíce ( 28g ) másla bez obsahu soli,nakrájeného na malé kousky
- 2 lžíce ( 64g ) medu
- 8 plátků pomeranče a 8 lžic ( 62g ) neslaných pistácií na ozdobení
- připravte kuřecí prsa,naklepejte je.Smíchejte sůl,pepř a mouku a kuřecí prsa touto směsí poprašte.Na pánvi přiveďte k varu pomerančový džus,bílé víno,ocet,šalotku a hnědý cukr.Rozpalte olivový olej ve větší pánvi na střední teplotu.Osmažte postupně všechny kousky kuřecích prsou,4min na každé straně.Poté je vyjměte,uložte do nádoby z varného skla a dejte stranou.Sejměte omáčku z vařiče a zašlehejte do ní kousky másla.Zalijte s ní kuřecí prsa a dejte péct do trouby při teplotě 250°C.Poté je můžete zchladit nebo zmrazit.Před servírováním ohřejte kuřecí prsa v troubě při 150°C a stále polévejte omáčkou.Rozehřejte med se dvěma lžícemi ( 30ml ) pomerančového džusu.Posypejte každý kousek jednou lžící ( 8g ) pistácií.Můžete ozdobit plátky pomeranče.
8 porcí obsahuje :
obsah živin
334 kcal
22g sacharidů
30g proteinů
13g tuku
2g vlákniny
Sumec smažený na pánvi
- 69g kukuřičné mouky
- 1 lžička ( 0,3g ) sušené petržele
- 1/2 lžičky ( 1g ) papriky
- 1/8 lžičky ( 0,2g ) kajenského pepře ( nebo dle chuti )
- 1/8 lžičky ( 0,2g ) bílého pepře
- 1/8 lžičky ( 0,2g ) černého pepře
- 1/2 lžičky ( 3g ) soli
- 1/4 lžičky ( 0,4g ) tymiánu
- 1/2 lžičky ( 1,4g ) sušeného česneku v prášku
- 1 vejce
- 2 1/2 lžíce ( 37 ml ) vody
- 340g plátků sumčího masa
- olej ve spreji
- plátky citonu
- smíchejte kukuřičnou mouku,koření a byliny v misce.V další ušlehejte vejce s vodou.Rozehřejte teflonovou pánev na střední teplotu.Postříkejte ji sprejem pro smažení na teflonu.Každý kus masa ponořte do směsi vejce a vody a poté posypte směsí mouky a koření.Smažte na pánvi kůží dolů po dobu pěti až šesti minut nebo pokud není povrch dozlatova.Poté jí otočte a smažte šest až sedm minut.Pokud je třeba,znovu otočte,nebo sundejte z ohně.Sledujte rybu při přípravě pozorně.Nenechte olej kouřit ani obal ryby,aby se spálil.Ryba by měla být uvnitř křehká,na povrchu křupavá a hnědá.Servírujte teplou s citronem.Celkem 3 porce.
1 porce obsahuje :
obsah živin
281 kcal
18g sacharidů
25g proteinů
11g tuku
2g vlákniny