DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

KULTURISTICKÁ PORADNA !!! NO PAIN NO GAIN !!!

Tuňákové hamburgry (objem)

- 1 plechovka tuňáka

- 2 vajíčka

- 4 plátky eidamu 30%

- 4 housky (bílé,tmavé)

- strouhanku

- zeleninu

- pepř

- kečup

1 ) do misky dáme obsah plechovky tuňáka bez oleje či vlastní šťávy 2 ) přidáme 2 celé vajíčka 3 ) popepříme a vidličkou rozhněteme na hmotu 4 ) k vytvoření hustější hmoty přisypeme trošku strouhanky 5 ) rozložíme na pánev - Bez oleje !!! 6 ) smažíme do zlatova

Pečená vepřová kýta s bramborem (objem)

- 1kg vepřového masa

- gyros (koření)

- pepř

- trochu oleje a vody (od oka)

- sůl

- 500g brambor

1 ) Maso umyjeme a odřežeme tuk a blány 2 ) naporcujeme na plátky 3 ) do hrníčku dáme trošku oleje a vody,lžičku gyros koření,sůl,trochu pepře a zamícháme.(marináda) 4 ) do skleněné mísy nebo pekáče nalijeme na dno vrstvičku marinády 5 ) vedle sebe naskládáme 7-8 kusů masa a polijeme marinádou 6 ) vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 60-80min. na 180°C. 7 ) podlijeme vodou pokud marináda došla

Domácí polévka bez tuku (dieta)

- čerstvé houby (žampiony,hlívy apod.)

- cibule

- bílý jogurt nebo zákys.smetana

- hladká mouka

- vejce

- olej

- Na rostliném oleji osmažte 2 cibule.Přidejte na drobno nakrájený houby a poduste je.Nalejte smetanu nebo jogurt smíchaný strochou hladké mouky.Celé míchejte do zhoustnutí.Na hotovou masu nalejte dle chuti bud celá vejce nebo vaječný bílek(ze dvou vajec) a celé zapečte v troubě.Hotové jídlo ozdobte zelenou petrželkou nebo pažitkou.Hotový puding podávejte s uvařenými bramborami nebo celozrným chlebem.

Pečená rýže s jablky (dieta)

- 80g rýže (natural)

- 150ml mléka

- 150g jablek

15g másla

- tekuté nekalorické sladidlo,skořice

- Do zapékací mísy vložíme propláchnutou rýži a nakrájená jablka.Přidáme nekalorické sladidlo.A vše zalijeme mlékem.Nahoru dáme kousek másla a zapečeme v troubě.Pečeme rýži podáváme sypanou skořicí.

Mexická tortilla

- 1/2 šálku barbecue omáčky

- 1 tortilla

- 1/4 šálky nakrájených rajčat,chilli papričky,cibule

- 3/4 šálku předvařeného kuřete

- 2 lžíce nakrájeného porku

- 1 lžička nasekaného koriandru

- 3 lžíce nízkotučné mozarelly

- Tortillu potřete barbecue omáčkou.Navrch dejte rajčata,chilli papričky,cibuli,kuře,porek,koriandr a mozarellu.Složte nebo nechte zapéct jako pizzu.Pečeme 6min. V troubě na 200°C.Stačí na 1 porci.

Těstoviny s vejci a houbami (objem) 

- 150g těstovin

- 6 bílků + 1 celé vejce

-sušené houby

- trochu olivového oleje ( 6g )

- 1 šalotka

- sůl,pepř

- kmín

- Na olivovém oleji osmahneme šalotku ( na drobno ).Přidáme houby,které jsme namáčeli ve vodě ( 10min. ),a těstoviny ( vařené ).Asi 1min. restujeme,poté přidáme vejce.Osolíme,opepříme a přidáme kmín.PODÁVÁME.

Kuřecí maso po čínsku,brambor vařený (dieta)

- 90g kuřecího masa

- 10g olivového oleje

- 10g cibule 

- 30g zeleninového leča

- 50g Porku

- 20g celeru

- 50g hlávkového zelí

- 10g solamylu

- 170g brambo

- sůl,pepř,vegeta

- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cinuli a přidáme kuřecí maso.Poté přidáme nastrouhaný celer,nakrájený porek,hlávkové zelí,zeleninové lečo a dusíme.Nakonec přidáme solamyl,zlehka promícháme a dusíme.PODÁVÁME.

Vepřové chilli nudličky s těstovinami (objem)

- vepřové maso (libové)

- sůl,pepř

- chilli (pálivá,sladká omáčka)

- sojová omáčka

- voda 200-250ml

- barevné těstoviny

olivový olej (polévková lžíce)

- Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Na pánev dáme olivový olej a smažíme maso.Asi po 3-5min. přidáme sůl a pepř (podle chuti).Poté přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku (sladká).Necháme dusit.Asi po 5min. přidáme tak 200ml vody a dusíme dalších 3.5min.Poté poddáváme s těstovinami.

Steaky pro kulturisty

- kuřecí nebo krůtí stehení či prsní řízky

- koření (grilovací,barbecue,steakové,bylinky apod.)

 

- Nakrájet  maso na tenké plátky (v přenosné horkovzdušné troubě celá příprava 15min. (3-4min rozehřátí trouby,+10-12min.tepelné úpravy na 200-225°C.)

- dochutit až na talíři !!!

Sladká snídaně (dieta-objem)

- 10g ovesných vloček (namočit v trošce vody)

- 2g bílky (ušlehat sníh)

- 5g práškového proteinu3 tabletky umělého sladidla (rozmačkat)-(nebo cukr)

- Vše smícháme a hodíme na suchou teflonovou pánev.Těsto po ní rozetřeme a pomalu pečeme.Když se těsto začne kroutit,dá se lehce rukou obrátit a dopéct.

Tvarohový puding (dieta)

- 1 balík piškotů

- jahodový a vanilkový puding

- odtučněné mléko

- odtučněný tvaroh

- umělé sladidlo

- sušené rozinky

- čerstvé jahody

- 1 banán

- (čokoláda nebo šlehačka)

- Do misky vložte piškoty.Na ně dejte vrstvu jahodového pudingu a vrstvu čerstvých jahod.Překryjte tvarohem dochuceným umělým sladidlem,rozinkami a citronovou štávou.Položte další vrstvu piškotů,na ně dejte vrstvu vanilkového pudingu a pokrájený banán.Ozdobte šlehačkou,strouhanou čokoládou nebo posekanými ořechy.

Kuřecí plátek s rýží a zeleninou (objem-dieta) (1 porce)

- 150 - 200g prsního řízku

- pytlík rýže ( basmati,parboiled )

- sůl,pepř,sušené bylinky (kterékoliv)

- zelenina ( hrášek,paprika,rajče,okurka,cibule )

- olivový olej

- Kuřecí maso naklepeme a nasolíme a opepříme,zakápneme oliv.olejem.Dáme smažit a posypeme bylinkama.Až je maso do zlatova cca po 5min. přidáme trochu vody a po zhruba půl minutě vyndáme a podáváme s rýží a zeleninou.(Rýži můžeme orestovat se zeleninou na panvi,nebo jen samotnou zeleninu s trochou oleje).

Tuňák s bylinkovou omáčkou

omáčka : - 1 kelímek zakysané smetany

                 - 2 lžíce bílého jogurtu

                 - pažitku

                 - sůl

- vše promícháme a necháme odležet.

 

tuňák  : - 400g čerstvého tuňáka

               - 1 lžíce polohrubé mouky

               - olivový olej

               - trochu citronové šťávy

               - sůl,bílý pepř

- tuňáka pokapeme citonovou šťávou a necháme chvilku uležet,dále osolíme,opepříme,obalíme v mouce a na pánvi zprudka opečeme na olivovém oleji.Podáváme s bylinkovou omáčkou a brambory.

Snídaně:Indický snídaňový salát

- 1/2 lžičky ( 2g ) másla

- 2 lžíce ( 14g ) mandlí na plátky

- 2 středně velké,natenko nakrájené banány

- 4 lžíce ( 61g ) nízkotučného bílého jogurtu

- 3 lžíce ( 45g ) zakysané smetany light

- 1 lžíce ( 21g ) medu

- 1/8 lžičky ( 0,25g ) mletého kardamonu nebo 1/4 lžičky ( 0,6g ) mleté skořice

- rotpusťte máslo v malé teflonové pánvi při střední teplotě.Orestujte za stálého míchání mandle,dokud nebudou dozlatova,po dobu asi tří minut.Mezitím ve středně velké míse rozmíchejte banány s jogurtem a zakysanou smetanou,medem s kardamomem ( skořicí ).Přidejte mandle.Takto připravíte dvě porce pokrmu.

 

Extra koktejl pro růst svalové hmoty light

- 21g syrovátkového izolátu

- 1 šálek ( 149g ) mražených jahod

- 1/2 banánu

- 1 šálek ( 237ml ) odtučněného vanilkového sojového mléka obohaceného o vápník a vitamíny A a D

- 1/2 šálku ( 119ml ) pomerančového džusu,obohaceného o vápník a vitamíny C

- vše do jemna umixujeme.

1 dávka obsahuje :

Obsah živin

316 kcal

58g sacharidů

26g proteinů

0g tuku

6g vlákniny

Koktejl ,,Antioxidant Advantage,,

- 1 šálek ( 237ml ) odtučněného mléka

- 1/3 šálku ( 78ml ) džusu z révy

- 1 lžíce ( 15ml ) limetkové šťávy

- 1/2 šálku ( 115g ) čistého jogurtu

- 1/2 šálku ( 75g ) mražených jahod

- 1/4 šálku ( 37g ) mražených borůvek

- 5g kreatin monohydrátu

- 1 lžička ( 5ml )

- Vše dojemna umixujeme

1 dávka obsahuje :

Obsah živin

273 kcal

50g sacharidů

18g proteinu

2g tuku

3g vlákniny

 

Kuře v pomerančové omáčce s pistáciemi

- 8ks kuřecích prsou bez kosti a bez kůže

- 4 lžíce ( 35g ) mouky

- sůl a pepř na dochucení

- 1 1/2 ( 355ml ) čerstvého pomerančového džusu

- 1/4 šálku ( 59ml ) bílého vína

- 1/4 šálku ( 59ml ) octa

- 1/2 šálku ( 119ml ) nasekané šalotky

- 2 lžíce ( 28g ) hnědého cukru 

- 2 lžíce ( 30ml ) olivového oleje

- 2 lžíce ( 28g ) másla bez obsahu soli,nakrájeného na malé kousky

- 2 lžíce ( 64g ) medu

- 8 plátků pomeranče a 8 lžic ( 62g ) neslaných pistácií na ozdobení

- připravte kuřecí prsa,naklepejte je.Smíchejte sůl,pepř a mouku a kuřecí prsa touto směsí poprašte.Na pánvi přiveďte k varu pomerančový džus,bílé víno,ocet,šalotku a hnědý cukr.Rozpalte olivový olej ve větší pánvi na střední teplotu.Osmažte postupně všechny kousky kuřecích prsou,4min na každé straně.Poté je vyjměte,uložte do nádoby z varného skla a dejte stranou.Sejměte omáčku z vařiče a zašlehejte do ní kousky másla.Zalijte s ní kuřecí prsa a dejte péct do trouby při teplotě 250°C.Poté je můžete zchladit nebo zmrazit.Před servírováním ohřejte kuřecí prsa v troubě při 150°C a stále polévejte omáčkou.Rozehřejte med se dvěma lžícemi ( 30ml ) pomerančového džusu.Posypejte každý kousek jednou lžící ( 8g ) pistácií.Můžete ozdobit plátky pomeranče.

8 porcí obsahuje :

obsah živin

334 kcal

22g sacharidů

30g proteinů

13g tuku

2g vlákniny

Sumec smažený na pánvi

- 69g kukuřičné mouky

- 1 lžička ( 0,3g ) sušené petržele

- 1/2 lžičky ( 1g ) papriky

- 1/8 lžičky ( 0,2g ) kajenského pepře ( nebo dle chuti )

- 1/8 lžičky ( 0,2g ) bílého pepře

- 1/8 lžičky ( 0,2g ) černého pepře

- 1/2 lžičky ( 3g ) soli

- 1/4 lžičky ( 0,4g ) tymiánu

- 1/2 lžičky ( 1,4g ) sušeného česneku v prášku

- 1 vejce

- 2 1/2 lžíce ( 37 ml ) vody

- 340g plátků sumčího masa

- olej ve spreji

- plátky citonu

- smíchejte kukuřičnou mouku,koření a byliny v misce.V další ušlehejte vejce s vodou.Rozehřejte teflonovou pánev na střední teplotu.Postříkejte ji sprejem pro smažení na teflonu.Každý kus masa ponořte do směsi vejce a vody a poté posypte směsí mouky a koření.Smažte na pánvi kůží dolů po dobu pěti až šesti minut nebo pokud není povrch dozlatova.Poté jí otočte a smažte šest až sedm minut.Pokud je třeba,znovu otočte,nebo sundejte z ohně.Sledujte rybu při přípravě pozorně.Nenechte olej kouřit ani obal ryby,aby se spálil.Ryba by měla být uvnitř křehká,na povrchu křupavá a hnědá.Servírujte teplou s citronem.Celkem 3 porce.

1 porce obsahuje :

obsah živin

281 kcal

18g sacharidů

25g proteinů

11g tuku

2g vlákniny